fbpx

WONINGPRAAT #4

TIPS voor starters

Gera Janssen

Samenlevingscontract? Of toch trouwen? Bij welke samenlevingsvorm zijn jullie zaken goed geregeld? Gera Janssen legt uit hoe je zorgt dat jullie goed zitten. Zo lang jullie samen zijn, maar ook als er iets gebeurt. 

We hebben het bovendien over de veranderende woningmarkt. Wordt het makkelijker of juist moeilijker voor starters? Gera ziet kansen! Mogelijkheden zoals de starterslening en de jubelton zouden het mogelijk maken om een eerste huis te kopen

En ooit al eens gehoord van de opeethypotheek? Nee? Wij ook niet. Maar Gera vertelt hoe dit ouderen helpt om er tot op het laatst warmpjes bij te zitten.

Gera is een Doornenburgse in hart en nieren, al woont ze nu in Arnhem. Als financieel adviseur en register executeur denkt ze dagelijks met mensen mee over hun financiën en verzekeringen. Ze heeft een achtergrond in de accountancy maar runt nu haar eigen verzekeringskantoor,  Vannu. En heeft met 30 jaar een heeeele grote bak aan ervaring.

Ze denkt mee met alle dingen waar je zelf niet aan denkt of niet aan wil denken. Hoe zorg je dat je jouw zaakjes goed geregeld zijn? Voor jezelf. Voor nu. Voor later. Maar ook voor je nabestaanden. Zo combineert ze haar talent met cijfers met haar hart voor mensen. En geloof me, als je met Gera om tafel zit wordt praten over cijfertjes ineens leuk! 

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Samen een huis kopen, welke samenlevingsvorm kies je, samenlevingscontract? Of toch trouwen?
  • Ooit eraan gedacht dat je misschien wel je huis uit moet als één van jullie iets overkomt? Nu wel.
  • Hoe voorkom je dat jij opdraait voor de schuld van je partner?
  • Wat slimme tips om als starter nét de financiën te krijgen die je nodig hebt voor jouw eerste huis.
  • De opeethypotheek: dit helpt ouderen aan wat financiële ruimte.
  • Waarom is Doornenburg de mooiste plek van Lingewaard? 

Benieuwd naar de aflevering? 

Hieronder vind je de hele aflevering met Gera. Liever via jouw eigen platform luisteren? Dat kan natuurlijk ook!

Woningpraat 4 Gera Janssen

Beluister aflevering #4 met Gera Janssen

Bekijk Woningpraat #4