fbpx

Wonen in: Doornenburg

Wonen in Doornenburg makelaar Doornenburg
Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Wonen in Doornenburg: iets voor jou?

Wij zijn zelf geboren en getogen in Doornenburg. Dus vraag je het ons: dan is het een fantastische plek. Het dorp is knus, er is veel groen en natuur en je hebt toeristische trekpleisters als het kasteel en het fort. Toch kan ik me voorstellen dat het niet voor iedereen is.

Aan het onderzoeken of wonen in Doornenburg iets voor jou is? Misschien helpt deze informatie je verder!

Past als je:

Graag buitenaf wil wonen

Houdt van groen en natuur

Je thuis voelt in een kleine gemeen­schap

Je redt met beperkte voorzien­ingen

Ligging

Doornenburg ligt op de splitsing van de Rijn en de Waal: je wordt dus omgeven door water. In een kwartiertje ben je met de auto in Arnhem, en met 25 minuten in Nijmegen. Het ligt best afgelegen, dus ben je afhankelijk van het OV, dan word je van wonen in Doornenburg misschien niet heel blij. Wil je de Rijn oversteken? Dan kan dat met autoveer naar Pannerden. Zo sta je binnen 10 kilometer in het centrum van Zevenaar.

Typisch Doornenburg

Doornenburg kenmerkt zich door een hechte gemeenschap. Hier vinden veel ‘Van-wie-is-dat-er-één?’ gesprekken plaats, want velen wonen al generaties lang in het dorp. Er is dan ook een actief verenigingsleven, waaronder een voetbalvereniging, tennisvereniging, een actief schuttersgilde en een prijzenwinnende slagwerkgroep.

 

Doornenburg heeft weinig voorzieningen, maar net alles wat je nodig hebt. Een Kruidvat of Hema vind je er niet, maar bijvoorbeeld wel een supermarkt, bakker en wat restaurants. Groente en fruit koop je rechtstreeks bij de boer of door wat geld in een boterbakje te gooien bij een kraampje langs de weg.

 

Nu plattelandswoningen meer in trek raken, wordt ook wonen in Doornenburg populairder! Dus ben je op zoek naar rust en groen? Dan zit je in Doornenburg goed. Om te fietsen en wandelen is Doornenburg heerlijk. Vanaf de dijk kijk je over de uiterwaarden. In de zomer vaart het voetveer over de Waal naar Millingen aan de Rijn. Over het Lingepad wandel of fiets je in de natuur langs de rivier. En het zo typerende Kasteel Doornenburg geeft ook een mooie aanblik als je rondom het dorp wandelt.

Voorzieningen in Doornenburg

 • bakker
 • supermarkt
 • ontmoetingscentrum
 • bloemist
 • diverse kappers
 • fysiotherapeut
 • huisarts
 • voetbalclub
 • tennisvereniging
 • schuttersgilde
 • harmonie met slagwerkgroep
 • brandweerpost
 • basisschool
 • kinderdagverblijf

De woningmarkt in Doornenburg

Hier vind je de belangrijkste cijfers op een rij over de woningmarkt in Doornenburg. Benieuwd naar jouw woningwaarde? We kunnen je ook helpen met een gratis waardebepaling of een gevalideerd taxatierapport Doornenburg

Inwoners
0

Waarvan de gemiddelde leeftijd boven het landelijk en Gelders gemiddelde ligt

Gemiddelde woningwaarde
0

Dit ligt lager dan in andere dorpen in Lingewaard.

Stijging woningwaarde afgelopen jaar
0 %
dagen is de gemiddelde verkooptijd
0

Het gemiddelde in Lingewaard is 30 dagen.

Kijkje nemen in Doornenburg?

Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kun je via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving. Zo krijg je vast een beeld bij de buurt waar je eventueel zou willen wonen.

Huis kopen of verkopen in Doornenburg?

Ben je op zoek naar een makelaar in Doornenburg? Misschien kan ik je helpen! Ik heb veel kennis van de regio. Ik ben opgegroeid in de omgeving heb ruim acht jaar werkervaring op kantoren in Lingewaard, waardoor ik de woningmarkt ontzettend goed ken. We kunnen vrijblijvend kennismaken. Dan leg ik je uit wat je van me kunt verwachten en krijg je gratis advies over een goede verkoopprijs en -strategie voor jouw huis. Juist op zoek naar een huis? Ook dan kan ik je helpen: jij bepaalt hoe veel hulp je nodig hebt (en dus wat je betaalt). Bijvoorbeeld met onderhandelingen, bezichtigingen en papierwerk. 

Huis (ver)kopen in Doornenburg?

Ik help je verder. Ik heb veel kennis van de regio dus kan je helpen met deskundig én eerlijk advies.  Belmail of app me en ik denk graag met je mee.