fbpx

WONINGPRAAT #10

Fundering en klimaat

Maarten van den bos

Verzakking van woningen komen in Lingewaard steeds vaker voor. Het is een onderwerp dat we absoluut even met Maarten moesten bespreken. Maarten van den Bos is als wethouder bij de gemeente Lingewaard Maarten verantwoordelijk voor o.a. het onderwerp duurzaamheid. Hij woont met zijn gezin in Bemmel, en is ook betrokken bij het issue verzakking van huizen. 

We spraken eerder met Paul (constructeur) en Ellen (ervaringsdeskundige) over funderingsproblemen Lingewaard en de gevolgen hiervan. Door klimaatverandering zal dit probleem steeds groter worden. Wat doet de gemeente nu voor mensen die hier slachtoffer van worden? En komt er meer hulp vanuit de rijksoverheid of de gemeente? 

Verder hebben we het over de afwegingen die op dit moment gemaakt moeten worden voor het klimaat. Gaan we ons bijvoorbeeld nog druk maken om beschermde vogelsoorten als onze hele planeet eigenlijk naar de **** gaat? 

Tot slot hebben we het nog over de Zilverkamp. Deze wijk gaat over van het gas naar een nieuwe bron van warmte. Experimenteel, dus onzeker. Wat vinden inwoners hiervan en hoe krijg je iedereen mee? 

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Verzakking woningen in Lingewaard: wat gebeurt er?
  • Wat doet de gemeente om mensen te helpen die dit meemaken?
  • Wat zijn discussies die spelen rondom klimaatverandering? Zoals behoud van natuur en plaatsen van windmolens of zonneparken? 
  • Zilverkamp Huissen: wijk van de toekomst. Wat gaat hier gebeuren? 

Benieuwd naar de aflevering? 

Hieronder vind je de hele aflevering met Maarten. Liever via jouw eigen platform luisteren? Dat kan natuurlijk ook!

Woningpraat Lingewaard fundering en klimaat

Beluister aflevering #10 over fundering en klimaat

Bekijk Woningpraat #10 over fundering en klimaat