fbpx

Wonen in: Gendt (update 2023)

Wonen in Gendt - makelaar Gendt

Wonen in Gendt: iets voor jou?

Gendt zie ik als het ideale dorp voor mensen die dorps willen wonen met toch wat voorzieningen dichtbij. Ik heb hier zelf een aantal jaren gewoond en merkte toen dat het toch handig is om wat winkels en een drogist op loopafstand te hebben. En door de ligging aan de Waal sta je via de dijk zo in Nijmegen, ook handig!
Aan het onderzoeken of wonen in Gendt iets voor jou is? Misschien helpt deze informatie je verder!

Past als je:

Graag buitenaf wil wonen

Een bloeiend verenigingsleven leuk vindt

Makkelijk richting Nijmegen wil

Graag de basisvoorzieningen dichtbij hebt

Ligging

Gendt ligt op 10 minuten rijden van de A15 en de A325. Je staat dus met een kwartiertje in Nijmegen en met 25 minuten in Arnhem. Vanaf de snelweg merk je dat de weg steeds meer landelijk wordt als je richting Gendt rijdt: tot je in de dorpse rust bent. Er rijdt maar één bus, dus als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer is Gendt niet ideaal.
In de zomer kun je met het fietspontje de Waal oversteken naar Millingen.

Typisch Gendt

In het centrum van Gendt vind je een aantal voorzieningen, zoals wat grand cafe’s, een Kruidvat en DA drogist, The Readshop, chocolaterie Alberdeco, slijterij Wijnzinnig en wat kleding- en schoenenwinkels. Elke vrijdag staat de markt op het dorpsplein, met redelijk wat kraampjes en een levendige sfeer.

 

Volop natuur

Gendt grenst aan de Waal en aan het natuurgebied de Gelderse Poort. Over de Waaldijk kom je ongetwijfeld langs het beeld van een gans. Een knipoog naar ‘Gent’ als een ander woord en naar de ganzen die aan de andere kant van de dijk zitten. 

 

Je fietst of wandelt vanuit Gendt zo de natuur in. Toen ik er woonde gingen we regelmatig even wandelen of hardlopen door de Gendtse polder. Heerlijk rustig en door het zicht op de rivier heb je altijd iets te kijken. Ook in de buurtschappen die bij Gendt horen, Flieren, Hulhuizen, Kapel, Kommerdijk en Zandvoort, vind je volop groen en mooie boerderijwoningen. Hier vind je ook veel fruitgaarden en in de zomer vind je tal van kraampjes met kersen en ander fruit. Nu plattelandswoningen meer in trek raken, wordt ook wonen in Gendt populairder! 

 

Kersenfeesten en kermis

Eind juni wordt dan ook traditiegetrouw het Gendtse Kersenfeest gevierd. Van vrijdag tot en met zondag organiseren de Gendtse verenigingen dit feest. Deze dagen staan vooral in het teken van muziek, gezelligheid en bier. Maar ook een aantal tradities staan centraal. Zo wordt bij elk Kersenfeest een Kersenkoningin met hofdames gekozen en krijgt één persoon die zich heeft ingezet voor de gemeenschap de ‘Zilveren Kers’ uitgereikt.

 

Houd je wel van tentfeesten? Dan kun je in augustus nog eens je hart ophalen tijdens de Gendtse kermis. Doe mee aan tradities als koningsschieten, vogelknuppelen, naar de kerk en takkezwaaien. Of ga gewoon mee feesten en bier drinken in de feesttent.

Highlights

Voorzieningen in Gendt

 • bakker
 • 2 supermarkten
 • ontmoetingscentrum
 • bloemist
 • diverse kappers
 • fysiotherapeut
 • apotheek
 • chocolaterie
 • diverse kledingwinkel
 • huisarts
 • voetbalclub
 • tennisvereniging
 • schuttersgilde
 • harmonie met
 • slagwerkgroep
 • brandweerpost
 • 2 basisscholen
 • 2 kinderdagverblijven
 • diverse grand café’s
 • 2 drogisterijen
 • slijterij

De woningmarkt in Gendt

Hier vind je de belangrijkste cijfers op een rij over de woningmarkt in Gendt. Benieuwd naar jouw woningwaarde? Ik kan je ook helpen met een gevalideerd taxatierapport Gendt

Inwoners
0
Gemiddelde huizenprijs
0

Dit ligt iets lager dan gemiddeld in Lingewaard.

Stijging woningwaarde afgelopen jaar
0 %
dagen is de gemiddelde verkooptijd
0

Het gemiddelde in Lingewaard is 30 dagen.

Bouwjaar van huizen in Gendt

Bouwjaar wonen in Gendt

Huishoudens in Gendt

Wonen in Gendt gezinnen

Kijkje nemen in Gendt?

Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kun je via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving. Zo krijg je vast een beeld bij de buurt waar je eventueel zou willen wonen.

Inwoners aan het woord

Wonen in Gendt is prachtig

We vroegen aan inwoners wat zij het mooist vinden aan wonen in Gendt. Nou, dit! 

"De prachtige natuur van de uiterwaarden"
Remco
Wonen in Gendt makelaar uiterwaarden
Wonen in Gendt - makelaar Gendt
"Al het water waar we mee omringd zijn. Dat is uniek!"
Jan
"De fruitgaarden in de zomer, vooral met de typische kraampjes langs de weg."
Loes
Wonen in Gendt makelaar

Huis kopen of verkopen in Gendt?

Ben je op zoek naar een makelaar in Gendt? Misschien kunnen wij je helpen! We hebben veel kennis van de regio. We zijn opgegroeid in de omgeving en hebben ruim 9 jaar ervaring als makelaar in Lingewaard. We kennen de woningmarkt dus ontzettend goed. We kunnen vrijblijvend kennismaken. Dan legt Moreno je uit wat je van ons kunt verwachten en krijg je gratis advies over een goede verkoopprijs en -strategie voor jouw huis. Juist op zoek naar een huis? Ook dan kunnen we helpen: jij bepaalt hoe veel hulp je nodig hebt (en dus wat je betaalt). Bijvoorbeeld met onderhandelingen, bezichtigingen en papierwerk. 

Huis (ver)kopen in Gendt?

Wij helpen je verder. We zijn gevestigd in Gendt en hebben veel kennis van de regio dus kunnen je helpen met deskundig én eerlijk advies.  Belmail of app ons en we denken graag met je mee.