fbpx

Huis verkopen: de perfecte vraagprijs

Huis verkopen vraagprijs bepalen

Hoe bepaal je de ideale vraagprijs?

Zit je te laag, dan krijg je veel kijkers die uiteindelijk niet serieus je doelgroep zijn. Zit je te hoog, dan schrik je misschien jouw ideale koper af. Dus: bij een hoge vraagprijs krijg je niet per se een hogere opbrengst dan bij een lagere vraagprijs.

Hoe vind je precies die sweet spot?🤔

Huis verkopen voor de beste prijs, tips van de makelaar!

Ik kan in verschillende systemen kijken wat er in de omgeving is verkocht. Ik ga dus op zoek naar vergelijkbare huizen en kijk voor welk bedrag deze zijn verkocht. Meestal kan ik op basis van ervaring wel een goed advies geven.  

 

Soms check ik nog even bij de verkopend makelaar hoe druk het is geweest bij een huis. 

 

Dan is het nog slim om te kijken naar de filters in Funda. Als je rond de 3 ton wil krijgen is het vaak slimmer om net daaronder te blijven zodat je iedereen meepakt die filtert op maximaal 3 ton. Daar zitten vast ook mensen bij die bereid zijn erboven te gaan voor het juiste huis.  

 

Mijn advies over de juiste vraagprijs en de onderbouwing hiervan neem ik door met verkopers als we de verkoopstrategie bespreken. Uiteindelijk bepaal jij als verkoper. 

 

Nog 3 tips om je vraagprijs te bepalen

  • Een bieding afslaan en wachten op een betere is over het algemeen geen slimme keuze. Uit de cijfers blijkt dat de best verkochte woningen een korte verkooptijd hadden: daar is in de eerste weken dus meteen een deal gemaakt. Staat een huis wat langer te koop? Dan denken kijkers ‘er is vast iets mis met het huis” of ‘vraagprijs is vast te hoog’.
  • Online tools voor de vraagprijs zijn niet altijd accuraat. Die nemen niet alle informatie over je huis en de omstandigheden mee in de berekening. Staar je hier dus niet blind op.
  • Mensen zijn tegenwoordig gewend om te overbieden. Een te hoge vraagprijs kan daardoor extra afschrikken. Het bedrag wat overboden moet worden tellen mensen in hun hoofd daar al bij op!
Moreno Joosten Makelaardij - Moreno

Huis verkopen met een goede prijsstrategie?

Ik help je verder. Met mijn kennis van de huizenmarkt in Lingewaard en de Waalsprong en een doortastende aanpak. Belmail of app me voor een kennismaking!