fbpx

Wat je moet weten voordat je een makelaar in Huissen inschakelt

Makelaar Huissen kiezen

Goede makelaar Huissen vinden?

Een goede makelaar in Huissen vinden is het startpunt bij het kopen of verkopen van een woning. Je kunt beslissen het zelf aan te pakken, dan zijn er verschillende online makelaars waar je terecht kunt. Maar een huis (ver)kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Wil je zeker weten dat je het meeste eruit haalt, dan is het slim om een makelaar in te schakelen. Die kan je tijdens het hele proces helpen weloverwogen beslissingen te nemen en je waardevol advies geven om ervoor te zorgen dat je het best mogelijke resultaat behaalt. Maar hoe weet je wie een goede makelaar in Huissen is? Wij geven je wat tips waar je op kunt letten!Waarde­bepaling van je huis

Een makelaar in Huissen moet goede kennis hebben van de markt in Huissen. Vaak geeft een makelaar in een eerste gesprek een waarde af van jouw huis. Laat je dan niet leiden door de hoogste waarde, maar kijk vooral hoe de makelaar zich heeft voorbereid. Welke referentiewoningen heeft hij gebruikt? Is hij goed op de hoogte van huizen in Huissen die recent zijn verkocht? Is hij/zij realistisch of worden er gouden bergen beloofd? En bovenal, is er nagedacht over een slimme prijsstrategie? Een hoge vraagprijs is niet altijd de beste aanpak om voor de hoogste opbrengst. Check of hier over is nagedacht. 

Controleer beoordelingen van eerdere klanten

Op Funda en Google kun je makkelijk de beoordelingen van eerdere klanten van makelaars in Huissen checken. Deze geven je inzicht in hun eerdere werk en zeggen veel over hoe een makelaar werkt. Kijk niet alleen naar de score, maar ook naar de inhoud van de reviews. Wat vind jij belangrijk? Een hoge opbrengst, snelle verkoop, snelle communicatielijnen? Check of daar iets over geschreven wordt in de reviews. Uiteindelijk kan dit veel helpen in de beslissing rondom het inhuren van een makelaar Huissen.

Makelaar Huissen beoordelingen Moreno Joosten

Controleer hun kwalificaties

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om hun kwalificaties te checken. Makelaar is een vrij beroep. Maar als lid van een branchevereniging zijn makelaars verplicht om zich regelmatig bij te scholen en te voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de VBO en de NVM. De meeste makelaars tonen hun kwalificaties op hun website. Zo weet je dus zeker dat jouw makelaar actuele vakkennis heeft en dat je met een gekwalificeerde professional werkt.

Courtage en kosten

Voor je een makelaar in Huissen inschakelt, bespreek je hun courtage. Het is belangrijk om vooraf te weten hoeveel de diensten zullen kosten en hoe de betalingen zullen worden gedaan. 

 • Veel makelaars werken op basis van ‘no cure, no pay’: je betaalt dan pas bij de overdracht via de notaris. Dit is vaak de makkelijkste manier.
 • Naast de courtage, worden er vaak nog opstartkosten of presentatiekosten gerekend.
 • Laat een hoge courtage je niet altijd afschrikken. Als je een goede makelaar hebt die een hogere opbrengst voor je huis realiseert, verdient dit zich al snel terug.
 • Bijvoorbeeld: 1% extra opbrengst op een woningwaarde van 350.000 = 3.500. Dat is al snel meer dan het verschil in courtage.

Gratis waardebepaling huis Huissen

Weten wat jouw huis waard is?

Jouw huis is nu misschien wel meer waard dan ooit. Benieuwd of verkopen interessant is? Ik denk met je mee! Deskundig. Eerlijk. En vrijblijvend. Liever een officieel taxatierapport Huissen? Ook daar kunnen we bij helpen. 

Waardebepaling aanvragen?

Ik bel je zo snel mogelijk om uit te leggen hoe het werkt en een afspraak in te plannen. 

Onderzoek marktkennis in Huissen

Bij het overwegen van een makelaar in Huissen is het belangrijk om hun marktkennis en aangeboden diensten te onderzoeken. Ga na of ze gespecialiseerd zijn in een bepaald gebied van onroerend goed, zoals de verkoop van woningen, commerciële verhuur, bedrijfspanden of renovaties. Blinken ze uit in marketing of hebben ze expertise in lokale bestemmingsplannen? Bereiken ze vooral een oudere doelgroep, of ligt hun focus op starters? Ga bij jezelf na wie jouw ideale koper is en welke makelaar hier het best bij past.

Aarzel niet om vragen te stellen

Wees niet bang om vragen te stellen aan een makelaar in Huissen. Het is belangrijk om hun vergoedingen, hun diensten en alle documentatie die ze nodig hebben te begrijpen. Je zou de volgende vragen kunnen stellen:

 • Hoe ziet het verkooptraject er bij jullie precies uit?
 • Wat doen jullie en wat moet ik zelf doen? 
 • Hoe gaan jullie zorgen dat de juiste doelgroep bereikt wordt voor mijn huis? 
 • Hoe ziet de woningpresentatie er uit en wat zit erbij inbegrepen?
 • Hoe onderscheidt de makelaar zich van anderen?
 • Wat is jullie verkoopstrategie? 
 • Welke andere huizen hebben jullie recent verkocht? 

Succes met de keuze!

Hopelijk kun je iets met deze tips om de juiste makelaar Huissen te vinden. Maar het gaat vooral ook om gevoel. Hebben jullie een klik? Loopt het eerste contact prettig? Je zult veel contact met elkaar hebben tijdens het verkooptraject, dus het is heel belangrijk dat dit fijn verloopt. Veel succes met de keuze!

Moreno Joosten Makelaardij - Moreno

Op zoek naar makelaar Huissen?

We denken graag met je mee over een slimme verkoopstrategie, zodat jij ook in deze markt de maximale waarde voor je huis krijgt. Check hier wat jouw huis waard is. Of belmail of app ons voor een kennismaking!