fbpx

Taxatie huis Doorwerth

Taxatie­rapport Doorwerth

NWWI taxatierapport nodig voor je huis in Doorwerth? Het is mooi wonen in Doorwerth! Met bossen, Kasteel Doorwerth en veel mooie natuur vlakbij. Als erkend taxateur kun je bij mij rekenen op een snelle gevalideerde NWWI taxatie voor je huis. Al voor € 749,- krijg je een vakkundig rapport dat je kunt gebruiken bij alle banken en financiële instellingen. Het liefst binnen twee werkdagen.

Moreno Joosten Makelaardij _ taxatierapport NWWI

Taxatie in Doorwerth nodig? ​

Mijn garanties:

Gevalideerd

Mijn rapporten worden geaccepteerd door alle banken. Dit noemen we een gevalideerd rapport.

Snel

Ik doe er alles aan om je het taxatierapport binnen 2 werkdagen na opname toe te sturen.

Begrijpelijk

Ik leg je goed uit waar ik op let. Ook het rapport is zoveel mogelijk in normale-mensentaal.

Wat kost een taxatie­rapport Doorwerth?

De NWWI taxatie kosten zijn bij mij € 795,-. Hier zit alles bij in, ook de NWWI validatie waar de meeste geldverstrekkers om vragen. NWWI taxatierapport kosten zijn aftrekbaar van de belasting. Vergeet niet deze op te geven in je inkomstenbelasting. Zo krijg je het volgende jaar een deel van de taxatiekosten terug en vallen de daadwerkelijke kosten lager uit. Bewaar dus altijd goed de factuur. 

NWWI Gevalideerd taxatie­rapport

€795
  • Validatie door het NWWI
  • Kadasterkosten
  • BTW

Je huis taxeren Doorwerth

Waarom kiezen voor een erkend taxateur Doorwerth? ​

Onze NWWI taxatie wordt gecontroleerd door het NWWI. Zij hebben strenge kwaliteitseisen: een rapport dat door hen wordt goedgekeurd, wordt daarom door alle geldverstrekkers geaccepteerd. Ik sta bovendien ingeschreven bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Dit is ook een betrouwbaarheidsgarantie.
Taxatierapport Doorwerth NWWI taxatie Doorwerth
Taxatierapport Doorwerth erkend taxateur Doorwerth

Inhoud taxatierapport Doorwerth

Waar let ik op tijdens het taxeren?

Voor de NWWI taxatie van je huis in Doorwerth bekijken wij objectief wat de huidige marktwaarde is. Daarvoor kijken we naar de volgende zaken:

Het huis zelf.
Hoeveel woonoppervlakte is er? Wat is de staat van het onderhoud? Hoe is de kwaliteit van de constructie? Hoe is het huis geïsoleerd (wat is het energielabel)?

De omgeving.
Voor het taxatierapport is de omgeving heel belangrijk. Wonen in Doorwerth is heel landelijk en divers. Van vrijstaande huizen in de bossen en kavels tot rijtjeshuizen en seniorenwoning. De woningprijzen liggen in Doorwerth lager dan gemiddeld in Nederland. Ik kijk dus naar de woningmarkt in Doorwerth en de ligging van het huis. Ook vergelijk ik jouw huis met ‘referentieobjecten’: vergelijkbare huizen in Doorwerth die het afgelopen jaar zijn verkocht. Zo kan ik mede de marktwaarde van je huis bepalen.

Andere factoren Dan kijk ik nog naar zaken als het bestemmingsplan, eventuele verplichtingen en rechten (denk aan recht van overpad, beperkingen voor monumentale panden) en gemeentelijke regelgeving.

Veelgestelde vragen over het taxatierapport

Niks moet ;). Maar het is wel handig als je geld wil lenen bij de bank. 

Als je een huis koopt is een taxatierapport niet verplicht. Maar wil je een hypotheek afsluiten of aanpassen? Dan vragen de meeste hypotheekverstrekkers om een gevalideerde taxatie. Dit ligt aan de hoogte van de hypotheek ten opzichte van je inkomsten en het aandeel eigen geld én verschilt per geldverstrekker.

Ook als je je huis gaat verkopen is een taxatierapport niet verplicht. Vaak komt een makelaar langs voor een waardebepaling. Hierbij gebeurt ongeveer hetzelfde, maar dan minder gedetailleerd uitgewerkt en onofficieel. Zo’n waardebepaling is dus niet geldig bij de geldverstrekker. Soms moet je je eigen huis laten taxeren voor de aankoop van een nieuw huis. Dit geldt als er een overbruggingshypotheek nodig is. 

Het lijkt onlogisch. Er ligt al een rapport van een aantal maanden oud, en tóch moet je opnieuw een rapport laten maken.

Dat zit zo: geldverstrekkers eisen dat de opdrachtgever van het rapport ook de aanvrager is van de financiering.

Dus een rapport dat recent door een koper of verkoper gemaakt is, mag niet door iemand anders hergebruikt worden. Wij vinden het ook niet altijd logisch, maar wil je jouw financiering snel en goed geregeld hebben, dan is een nieuw rapport je beste optie. 

Als je geld gaat lenen bij de bank om een huis te kopen of verbouwen, wil je bank een objectieve inschatting van de marktwaarde. Dus: voor welk bedrag kan jouw woning verkocht worden? Dit geeft hen zekerheid dat ze het geleende geld terugkrijgen. Een taxatierapport Doorwerth is een objectieve en goed onderbouwde inschatting van de marktwaarde, met gedetailleerde informatie over hoe de inschatting tot stand is gekomen. Een woning moet dus getaxeerd worden als je geld wilt lenen om het te kopen.

Vragen kan altijd. Een taxateur moet echter een objectieve waarde vaststellen. Het validatie instituut, het NWWI, controleert alle taxaties. Als zij hierin afwijkingen zien, moet een taxateur uit kunnen leggen hoe hij tot een bepaalde waarde gekomen is. Als een waarde niet realistisch is, zal hier dus ook nooit op getaxeerd worden. 

Als de getaxeerde waarde lager is dan de koopsom, dan zal je als koper het verschil uit eigen geld moeten betalen.

Dat biedt kansen. Mogelijk val je dan in een lagere risicoklasse. En dan krijg je rentekorting. 

Bij zowel een waardebepaling als een taxatierapport wordt gekeken naar de marktwaarde van het huis. De waarde die eruit komt zou dus ongeveer hetzelfde moeten zijn. Alleen de uitwerking is heel anders. 

 

Bij een taxatierapport krijg je een uitgebreid document met veel achtergrondinformatie en onderbouwing van hoe de waarde tot stand is gekomen. Bij de waardebepaling wordt dit niet tot in detail uitgewerkt en moet je meer vertrouwen op de kennis van de makelaar. Een waardebepaling wordt door geldverstrekkers niet geaccepteerd, dus voor een hypotheek heb je echt een gevalideerd taxatierapport nodig.

Bij zowel een waardebepaling als een taxatierapport wordt gekeken naar de marktwaarde van het huis. De waarde die eruit komt zou dus ongeveer hetzelfde moeten zijn. Alleen de uitwerking is heel anders. 

 

Bij een taxatierapport krijg je een uitgebreid document met veel achtergrondinformatie en onderbouwing van hoe de waarde tot stand is gekomen. Bij de waardebepaling wordt dit niet tot in detail uitgewerkt en moet je meer vertrouwen op de kennis van de makelaar. Een waardebepaling wordt door geldverstrekkers niet geaccepteerd, dus voor een hypotheek heb je echt een gevalideerd taxatierapport nodig.

Rentekorting:
Als jouw huis meer waard is geworden sinds de laatste keer dat de financiering is aangepast, val je misschien in een lagere risicoklasse. Door je huis te laten taxeren kun je dan korte krijgen op je hypotheekrente. Laat dit checken door een financieel adviseur!

Verbouwen
Als je jouw huis laat taxeren voor je gaat verbouwen kun je een deel van de kosten van de verbouwing financieren. Zo weet je ook meteen hoeveel je huis waard is na de verbouwing en of de kosten opwegen tegen de opbrengsten!

Verduurzamen
Met stijgende energieprijzen is het steeds interessanter om je huis energiezuiniger te maken. Door je huis te laten taxeren krijg je inzicht in welke maatregelen je hiervoor kunt nemen en hoeveel van de kosten hiervan gefinancierd kunnen worden vanuit je hypotheek. 

 

Dit kan zeker in hetzelfde rapport. Je moet dit wel aangeven bij de taxatieopdracht. Ook zal gevraagd worden om een uniforme verbouwingsspecificatie in te vullen. Hierin geef je in een formulier een globale schatting van de werkzaamheden die je gaat doen en wat die gaan kosten.

Alles hoeft niet brandschoon en netjes opgeruimd te zijn. De taxateur kan prima door alles heen kijken wat niet te maken heeft met de bouwkundige staat van het huis. Het is wel handig om te zorgen dat alles in zoverre is opgeruimd dat de taxateur overal bij kan. Het gebeurt nog weleens dat kelders zo overvol zijn dat het bijna onmogelijk is om de dingen te bekijken die nodig zijn voor het rapport. 

Het NWWI valideert al onze taxatierapporten. Daarvoor brengen zij € 51,97 inclusief btw in rekening. Deze kosten zitten al inbegrepen in ons tarief voor het taxatierapport. Je betaalt dus niet apart voor het NWWI taxatie kosten.

Wil je het rapport niet laten valideren? Dat is ook mogelijk. Echter loop je het risico dat jouw rapport dan niet wordt geaccepteerd door de geldverstrekker. Tip is dus om daar niet op te besparen! 

Jouw huis in Doorwerth taxeren?

Vraag makkelijk jouw taxatierapport aan. Eerst nog wat vragen? Bel of mail gerust, dan denk ik even met je mee. Huis kopen of verkopen? Ik kan je ook helpen als makelaar in Doorwerth.

Snel taxatierapport aanvragen? Laat je gegevens achter:

Ik bel je zo snel mogelijk om uit te leggen hoe het werkt en een afspraak in te plannen voor de taxatie.