fbpx

Taxatie huis Andelst

Taxatie­rapport Andelst

Taxatie nodig voor je huis in Andelst? In Andelst liggen de prijzen lager dan gemiddeld in de Overbetuwe. Andelst heeft daarnaast veel unieke huizen: dit maakt het moeilijk om een goede waarde te bepalen. Hoe unieker een huis, hoe moeilijker te vergelijken. Daarom is het verstandig om een taxateur in te schakelen die de regio kent.

Moreno Joosten Makelaardij _ taxatierapport NWWI

Taxatie in Andelst nodig? ​

Mijn garanties:

Gevalideerd

Mijn rapporten worden geaccepteerd door alle banken. Dit noemen we een gevalideerd rapport.

Snel

Ik doe er alles aan om je het taxatierapport binnen 2 werkdagen na opname toe te sturen.

Begrijpelijk

Ik leg je goed uit waar ik op let. Ook het rapport is zoveel mogelijk in normale-mensentaal.

Wat kost een taxatie­rapport Andelst?

De NWWI taxatie kosten zijn bij mij € 795,-. Hier zit alles bij in, ook de NWWI validatie waar de meeste geldverstrekkers om vragen. NWWI taxatierapport kosten zijn aftrekbaar van de belasting. Vergeet niet deze op te geven in je inkomstenbelasting. Zo krijg je het volgende jaar een deel van de taxatiekosten terug en vallen de daadwerkelijke kosten lager uit. Bewaar dus altijd goed de factuur. 

NWWI Gevalideerd taxatie­rapport

€795
  • Validatie door het NWWI
  • Kadasterkosten
  • BTW

Je huis taxeren Andelst

Waarom kiezen voor een erkend taxateur Andelst? ​

Onze taxaties voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van het NWWI. En ik sta ingeschreven bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Dit is een betrouwbaarheidsgarantie. Zo weten geldverstrekkers zeker dat de woningtaxatie betrouwbaar is en zal deze gegarandeerd geaccepteerd worden.
Taxatierapport Andelst - erkend taxateur
Taxateur Andelst - NWWI taxatie

Inhoud taxatierapport Andelst

Waar let ik op tijdens het taxeren?

Voor de taxatie van je huis in Andelst bepaal ik wat dit huis waard is. Ik begin met het huis zelf. Hoe is het huis onderhouden? Wat is de kwaliteit van de constructie? Wat is het energielabel en hoe is de isolatie? Bovendien kijk ik naar de woonoppervlakte.

Verder kijk ik nog naar de omgeving. Wonen in Andelst is heel landelijk en divers. Van dijkhuizen en kavels tot nieuwbouw en seniorenwoning. De woningprijzen liggen in Andelst lager dan gemiddeld in Nederland. Dit speelt ook mee in de woningwaarde. Ik kijk dus naar de woningmarkt in Andelst, de ligging en omgeving van het huis. Ook vergelijk ik jouw huis met ‘referentieobjecten’: vergelijkbare huizen in Andelst die het afgelopen jaar zijn verkocht. Zo kan ik mede de marktwaarde van je huis bepalen.

Dan kijk ik nog naar:

Bestemmingsplan
Verplichtingen, rechten en gemeentelijke regelgeving

Veelgestelde vragen over het taxatierapport

Niks moet ;). Maar het is wel handig als je geld wil lenen bij de bank. 

Als je een huis koopt is een taxatierapport niet verplicht. Maar wil je een hypotheek afsluiten of aanpassen? Dan vragen de meeste hypotheekverstrekkers om een gevalideerde taxatie. Dit ligt aan de hoogte van de hypotheek ten opzichte van je inkomsten en het aandeel eigen geld én verschilt per geldverstrekker.

Ook als je je huis gaat verkopen is een taxatierapport niet verplicht. Vaak komt een makelaar langs voor een waardebepaling. Hierbij gebeurt ongeveer hetzelfde, maar dan minder gedetailleerd uitgewerkt en onofficieel. Zo’n waardebepaling is dus niet geldig bij de geldverstrekker. Soms moet je je eigen huis laten taxeren voor de aankoop van een nieuw huis. Dit geldt als er een overbruggingshypotheek nodig is. 

Het lijkt onlogisch. Er ligt al een rapport van een aantal maanden oud, en tóch moet je opnieuw een rapport laten maken.

Dat zit zo: geldverstrekkers eisen dat de opdrachtgever van het rapport ook de aanvrager is van de financiering.

Dus een rapport dat recent door een koper of verkoper gemaakt is, mag niet door iemand anders hergebruikt worden. Wij vinden het ook niet altijd logisch, maar wil je jouw financiering snel en goed geregeld hebben, dan is een nieuw rapport je beste optie. 

Als je geld gaat lenen bij de bank om een huis te kopen of verbouwen, wil je bank een objectieve inschatting van de marktwaarde. Dus: voor welk bedrag kan jouw woning verkocht worden? Dit geeft hen zekerheid dat ze het geleende geld terugkrijgen. Een taxatierapport Andelst is een objectieve en goed onderbouwde inschatting van de marktwaarde, met gedetailleerde informatie over hoe de inschatting tot stand is gekomen. Een woning moet dus getaxeerd worden als je geld wilt lenen om het te kopen.

Vragen kan altijd. Een taxateur moet echter een objectieve waarde vaststellen. Het validatie instituut, het NWWI, controleert alle taxaties. Als zij hierin afwijkingen zien, moet een taxateur uit kunnen leggen hoe hij tot een bepaalde waarde gekomen is. Als een waarde niet realistisch is, zal hier dus ook nooit op getaxeerd worden. 

Als de getaxeerde waarde lager is dan de koopsom, dan zal je als koper het verschil uit eigen geld moeten betalen.

Dat biedt kansen. Mogelijk val je dan in een lagere risicoklasse. En dan krijg je rentekorting. 

Bij zowel een waardebepaling als een taxatierapport wordt gekeken naar de marktwaarde van het huis. De waarde die eruit komt zou dus ongeveer hetzelfde moeten zijn. Alleen de uitwerking is heel anders. 

 

Bij een taxatierapport krijg je een uitgebreid document met veel achtergrondinformatie en onderbouwing van hoe de waarde tot stand is gekomen. Bij de waardebepaling wordt dit niet tot in detail uitgewerkt en moet je meer vertrouwen op de kennis van de makelaar. Een waardebepaling wordt door geldverstrekkers niet geaccepteerd, dus voor een hypotheek heb je echt een gevalideerd taxatierapport nodig.

Bij zowel een waardebepaling als een taxatierapport wordt gekeken naar de marktwaarde van het huis. De waarde die eruit komt zou dus ongeveer hetzelfde moeten zijn. Alleen de uitwerking is heel anders. 

 

Bij een taxatierapport krijg je een uitgebreid document met veel achtergrondinformatie en onderbouwing van hoe de waarde tot stand is gekomen. Bij de waardebepaling wordt dit niet tot in detail uitgewerkt en moet je meer vertrouwen op de kennis van de makelaar. Een waardebepaling wordt door geldverstrekkers niet geaccepteerd, dus voor een hypotheek heb je echt een gevalideerd taxatierapport nodig.

Rentekorting:
Als jouw huis meer waard is geworden sinds de laatste keer dat de financiering is aangepast, val je misschien in een lagere risicoklasse. Door je huis te laten taxeren kun je dan korte krijgen op je hypotheekrente. Laat dit checken door een financieel adviseur!

Verbouwen
Als je jouw huis laat taxeren voor je gaat verbouwen kun je een deel van de kosten van de verbouwing financieren. Zo weet je ook meteen hoeveel je huis waard is na de verbouwing en of de kosten opwegen tegen de opbrengsten!

Verduurzamen
Met stijgende energieprijzen is het steeds interessanter om je huis energiezuiniger te maken. Door je huis te laten taxeren krijg je inzicht in welke maatregelen je hiervoor kunt nemen en hoeveel van de kosten hiervan gefinancierd kunnen worden vanuit je hypotheek. 

 

Dit kan zeker in hetzelfde rapport. Je moet dit wel aangeven bij de taxatieopdracht. Ook zal gevraagd worden om een uniforme verbouwingsspecificatie in te vullen. Hierin geef je in een formulier een globale schatting van de werkzaamheden die je gaat doen en wat die gaan kosten.

Alles hoeft niet brandschoon en netjes opgeruimd te zijn. De taxateur kan prima door alles heen kijken wat niet te maken heeft met de bouwkundige staat van het huis. Het is wel handig om te zorgen dat alles in zoverre is opgeruimd dat de taxateur overal bij kan. Het gebeurt nog weleens dat kelders zo overvol zijn dat het bijna onmogelijk is om de dingen te bekijken die nodig zijn voor het rapport. 

Het NWWI valideert al onze taxatierapporten. Daarvoor brengen zij € 51,97 inclusief btw in rekening. Deze kosten zitten al inbegrepen in ons tarief voor het taxatierapport. Je betaalt dus niet apart voor het NWWI taxatie kosten.

Wil je het rapport niet laten valideren? Dat is ook mogelijk. Echter loop je het risico dat jouw rapport dan niet wordt geaccepteerd door de geldverstrekker. Tip is dus om daar niet op te besparen! 

Jouw huis in Andelst taxeren?

Vraag makkelijk jouw taxatierapport aan. Eerst nog wat vragen? Bel of mail gerust, dan denk ik even met je mee. Huis kopen of verkopen? Ik kan je ook helpen als makelaar in Andelst.

Snel taxatierapport aanvragen? Laat je gegevens achter:

Ik bel je zo snel mogelijk om uit te leggen hoe het werkt en een afspraak in te plannen voor de taxatie.