fbpx

Je huis verkopen? 4 dingen die je van Tinder kunt leren. 

Huis verkopen en Tinder

Huis verkopen en Tinder

Je huis verkopen… Eigenlijk is het net als online daten. Online proberen een perfect plaatje te creëren, zenuwen om een goede eerste indruk te maken bij die eerste live ontmoeting, daarna onderzoeken of het écht een match is. Allebei spannend en onzeker: gaan ze mij(n huis) leuk vinden? Daarom: 4 dingen die jij kunt leren van ervaren Tinderaars voor de verkoop van je huis!

Huis verkopen: de online presentatie van je huis

Het perfecte plaatje

Iedereen’s Tinder-foto’s zijn zorgvuldig gekozen. 

Waarom sommigen dan met een zojuist gevangen vis poseren, of bij een auto die ze zelf nooit kunnen betalen, dat kun je je afvragen… 

Maar het uitgangspunt is dat je de foto’s kiest waarvan je denkt dat ze de beste kant van jezelf laten zien. En de kans op een match het grootst is. 

Hetzelfde moet je doen met je huis. 

Zorg ervoor dat de online presentatie van je huis de beste kanten van je huis laat zien. Dat het oog valt op de dingen waar jij voor viel toen je hier kwam wonen. 

Zorg dat je huis fris, neutraal en opgeruimd op de foto’s komt, zodat de kans op een swipe naar rechts het grootst is. 

Voor je eerste date bekijk je de foto’s van je date waarschijnlijk nog minstens 10 keer. Hetzelfde doen kijkers voor ze bij jouw huis

Huis verkopen: de bezichtigingen

Die allesbepalende eerste indruk

Een paar keer omkleden, haren goed, een smintje in elke wang, en op naar die eerste ontmoeting. 

Als verkoper betekent dit je huis netjes maken voor de bezichtigingen. Dus voor het oog alles in orde maken voor een goede eerste indruk. 

Dat betekent ook even het pad naar de voordeur vegen, de ramen lappen, spinnenwebben van het plafond halen, een bosje bloemen op tafel.

Huis verkopen: de afwerking

Zo min mogelijk afknappers

‘Ze is een 10 maar…’, ken je de Tiktok-video’s? Ze is een 10 maar, gevolgd door een grote afknapper.

Net als bij daten: hoe minder dingen je ontdekt die je niet aanstaan, hoe groter de kans op een tweede date. Kijkers letten echt op ieder detail als ze door je huis lopen. Dus alle kleine puntjes van afwerking die je nog in orde kunt maken voor ze komen: doen! 

Loop eens met het oog van een kijker door je huis. Probeer de dingen te zien die jij allang had moeten doen maar waar je nooit aan toekwam en die je inmiddels niet meer ziet. Die dingen gaan je kijkers wel zien. Pak het aan waar het kan! 

Huis verkopen: de koper

Is het een match?

Uiteindelijk vind je jouw match natuurlijk op het totale gevoel. Iemand kan totaal niet passen in het plaatje wat je van tevoren in je hoofd had, en toch jouw ideale match zijn. 

Hetzelfde geldt voor een huis. 

Als verkoper (of makelaar) is het slim om eens verder te kijken dan Funda. Want misschien is jouw ideale koper wel niet actief op zoek, maar wordt er wel geswipet als het huis toevallig voorbij komt via social media. 

Als koper is het nooit verkeerd om eens te gaan bezichtigen op plekken of bij huizen die niet meteen voldoen aan jouw plaatje van een droomhuis. Want huizen hebben toch wel een groot voordeel ten opzichte van je date: je kunt ze helemaal naar jouw smaak veranderen ;). 

Moreno Joosten Makelaardij - Moreno

Huis verkopen in deze tijd?

We denken graag met je mee over een slimme verkoopstrategie (en gratis Tinder-tips), zodat jij ook in deze markt de maximale waarde voor je huis krijgt. Check hier wat jouw huis waard is.

Of belmail of app me voor een kennismaking!