fbpx

Je huis sneller verkopen in een afkoelende woningmarkt

Huis sneller verkopen - afkoelende woningmarkt

Jouw huis sneller verkopen? Hoe doe je dat?

In de huidige markt hebben kopers de kans om kritisch te zijn. Er is 26% meer aanbod dan vorig kwartaal! Je hebt als koper dus meer te kiezen. Hoe speel je hier als verkoper slim op in, zodat de keuze op jouw huis valt? 

1. Isoleren, isoleren.

Huizen met een goed energielabel brengen duizenden euro’s meer op dan huizen met een slecht energielabel. Logisch, want we kennen voorbeelden waarbij de energierekening nog hoger is dan de maandlasten van de hypotheek!

De meeste huizen zijn goed te isoleren zonder al te veel gedoe. En er zijn goede subsidieregelingen voor! Waar kun je dan aan denken?
– dak/vloer/gevels isoleren
– dubbel glas plaatsen
– zonnepanelen
– een (hybride) warmtepomp

2. Kleine klusjes.

Huizen die af zijn verkopen beter dan huizen waar nog veel werk in zit. Als koper weet je zo beter waar je aan toe bent qua kosten. Want verbouwen kost altijd meer dan je van plan was, dat weten we allemaal. Dus hoe minder kleine dingetjes in de afwerking in het oog vallen, hoe meer kijkers voor je huis over zullen hebben.

Van achterstallig schilderwerk tot kapotte dakpannen: kijkers zien alles. Doe dus even net dat achterstallig onderhoud, fris de muren op, zet de plinten die al 10 jaar klaar liggen. Aan de slag!

3. Grote klussen.

Wil je een grotere investering doen? Investeer dan in het dak, de goot, het buitenschilderwerk of de cv-ketel. Natuurlijk, een nieuwe keuken of badkamer smoelt ook goed, maar die zijn wel smaakgevoelig. Dus daar kun je ook de mist mee ingaan.

4. Opruimen, opruimen, opruimen.

Hoe minder spullen, hoe beter. Want zo krijgen kijkers het beste gevoel bij de ruimte. Die ene rommelkamer: leeghalen! Kijk of je al die spullen tijdelijk even ergens anders kwijt kunt. Probeer je aanrecht en de vensterbanken zoveel mogelijk leeg te halen, alle flessen en tubes uit de badkamer: zorg dat het er zo opgeruimd mogelijk uit ziet

5. Gezelligheid

Stap 4 helemaal goed uitgevoerd? Dan mag je weer een beetje sfeer terugbrengen. Je huis moet opgeruimd zijn, maar wel gezellig. Hoe kun je met je bestaande meubels de ruimte zo sfeervol en ruimtelijk mogelijk inrichten? En hoe kun je met een minimaal budget de puntjes op de i zetten? Een frisse blik van iemand die dit iedere dag doet kan daarin handig zijn.

Verkoopstyliste Wendy Flintrop van Studio 77 Interieur kan je hiermee helpen. Met zo min mogelijk moeite, een zo groot mogelijke verandering. Om zo jouw huis verkoopklaar te maken. Dat is haar vak. 

Benieuwd hoe je in jouw huis de puntjes op de i kunt zetten voor een betere opbrengst? Neem contact op met ons of met Wendy. We denken graag met je mee!

Verkoopstyling woning verkopen
Moreno Joosten Makelaardij - Moreno

Huis verkopen of kopen in deze tijd?

We denken graag met je mee over een slimme verkoopstrategie, zodat jij ook in deze markt de maximale waarde voor je huis krijgt. Check hier wat jouw huis waard is.

Of belmail of app me voor een kennismaking!