fbpx

Je eigen droomhuis gevonden? Blijf dromen.

Droomhuis makelaar Lingewaard

Wij stonden in Zest magazine. Met een supertof verhaal over wat we gedaan hebben de afgelopen jaren. En ook waar we nog van dromen. De boodschap: droom en geniet! Met prachtige foto’s van Chrissie Sewalt Fotografie.

"Blijven dromen, maar ook genieten van wat er al is."

We schuiven aan bij Moreno en Myrna aan de keukentafel. Met een fenomenaal uitzicht op Kasteel Doornenburg, een hete kop koffie en tegenover me een stel dat in twee jaar al hun dromen lijkt te hebben waargemaakt. Hun eigen droomhuis, twee mooie kinderen én samen een succesvol makelaarsbedrijf. Wat valt er dan nog te dromen, zou je zeggen? Genoeg, volgens Moreno en Myrna. 

Droomhuis

“We liepen hier voor de honderdste keer langs en zeiden tegen elkaar ‘Zullen we gewoon eens aanbellen?’” vertelt Myrna. Een vriendelijke oude man had hen binnengelaten en volop verteld over het huis. Nu, twee jaar later, doen ze er zelf de voordeur open. “Het was een kwestie van goede timing,” zegt Myrna. Moreno is het daar niet helemaal mee eens. “Het was best een traject om het voor elkaar te krijgen. En een flinke verbouwing!” Een hele flinke verbouwing, want dit jaren-30 huis is inmiddels helemaal klaar voor de toekomst. Ze gingen van energielabel G naar A++ en hebben het helemaal gemoderniseerd, maar mét alle originele details die bij het huis horen.

Verbouwing

Wie ooit een grote verbouwing heeft meegemaakt zal herkennen dat je eigenlijk altijd geld tekort komt. “Maar je kunt niet bezig blijven, je moet op een gegeven moment besluiten dat het goed is.” Want een mooie plek om te wonen is fantastisch. Maar financiële ruimte om fijn te leven ook. “Dat zien we ook bij onze klanten. Soms worden mensen helemaal verliefd op een huis. Dan moet je hen als makelaar soms toch even met beide benen op de grond houden en kijken naar de praktische en bouwtechnische zaken,” legt Moreno uit.

Geduld

Toch trapten ze zelf bijna in de valkuil waar ze hun klanten voor behoeden. “Bij ons was het Gera die ons even met beide benen op de grond hield. Zij liet ons zien dat het niet slim was om al ons spaargeld in de verbouwing te steken. En welke financiële ruimte er komt als we weer een jaar verder zijn met ons bedrijf,” vertelt Myrna. Gera adviseerde het stel om even geduldig te zijn en de laatste dingen volgend jaar aan te pakken. “Op een gegeven moment gaat het over duizend euro alsof het niets is. En als je eenmaal begint, wil je dat alles perfect is,” zegt Moreno. “Zodra het ene af is, valt het volgende weer extra op.” “Net als in ons leven eigenlijk,” lacht Myrna. “Zodra we het ene doel gehaald hebben, zijn we alweer bezig met het volgende.” 

Nooit tevreden

Myrna wijst naar het uitzicht en vertelt: “Dit is echt prachtig in de ochtend. Toen we hier net woonden, kon ik daar echt van genieten. Vanuit je eigen droomhuis even kijken hoe de zon opkomt met een roze gloed op het kasteel. Wat ik nu zie zijn de vlekken op de bank, de strepen op de muur van waar ons zoontje met z’n loopfietsje de bocht nét niet haalde en krassen op de vloer van het geschuif met de trip-trapstoelen.” Herkenbaar. Moreno haakt hier meteen op in: “We zijn ons na het gesprek met Gera wel bewuster van wat we al hebben opgebouwd.” 

Blijven dromen

Stilzitten is er voor dit stel dan ook niet bij. Hun makelaarskantoor bestaat net een jaar, maar er wordt alweer gewerkt aan nieuwe projecten. Moreno leeft helemaal op als hij erover vertelt. “We zijn bezig met een online platform in de duurzame energie. Maar een langgekoesterde droom is een groepsaccommodatie of camperplaats hier in de buurt.” Ook daarvoor zijn de eerste stappen gezet. “Maar we willen ook iets meer genieten van wat er al is,” remt Myrna hem af. “Van dit uitzicht. Maar ook van die vlekken op de bank en de strepen op de muur. Want eigenlijk maken juist die dingen het ook ons thuis.”   

Moreno Joosten Makelaardij - Moreno

Op zoek naar je eigen droomhuis?

We denken graag met je mee over een slimme aankoopstrategie, zodat jij ook in deze markt je eigen droomhuis krijgt zonder teveel te betalen. Belmail of app ons voor een kennismaking!