fbpx

Huis gekocht met mondeling akkoord?

Huis kopen mondeling akkoord

Huis kopen na mondeling akkoord

“We hebben de woning!”

Stel je voor dat je jouw familie al hebt ingelicht: jullie hadden het winnende bod! En dan krijg je ineens een telefoontje van de makelaar dat er toch nog iemand hoger heeft geboden, dus helaas…

Kan dat zomaar?

 

Ja dus.

 

Dat noemen we het schriftelijkheidsvereiste: een huis kopen is pas officieel als het zwart-op-wit staat. Ik kan je vertellen, het is me weleens gebeurd en dat zijn geen leuke telefoontjes om te plegen.

Daarom adviseer ik kopers om zo snel mogelijk een koopcontract te tekenen. Ook werk ik met Eerlijk Bieden: zo krijgt iedereen een gelijke kans en kom je nooit in situaties als deze terecht.

 

Maar zeg eens eerlijk: wat zou jij doen als verkoper als het om duizenden euro’s gaat?

 

Bescherming van kopers

Overigens is het schriftelijkheidsvereiste niet bedacht om te pesten. Maar juist om kopers te beschermen. Mondeling overeenkomen dat je een huis koopt is nogal een beslissing. Daarom moet het schriftelijkheidsvereiste de koper beschermen voor overhaaste of ondoordachte beslissingen. Ook was bij een mondelinge overeenstemming niet altijd duidelijk of – en zo ja, wanneer – een overeenkomst tot stand gekomen was. En welke afspraken er dan precies gemaakt waren. Dus om discussie te voorkomen moet dit zwart op wit.

Moreno Joosten Makelaardij - Moreno

Huis kopen met een steuntje in de rug?

Ik help je verder. Met mijn kennis van de huizenmarkt in Lingewaard en de Waalsprong en een doortastende aanpak. Belmail of app me voor een kennismaking!