fbpx

Open huis: 27 oktober

Vrije inloop van 16:30 tot 17:30

Open huis 27 oktober

Karel van Gelderstraat 4 a1 - Arnhem

Sfeervol én rustig wonen in het Spijkerkwartier in hartje Arnhem? Stap binnen in deze karakteristieke bovenwoning. Licht, ruimte en sfeer: dit huis heeft het allemaal. Door de hoge plafonds, grote ramen en tal van authentieke details, van ornamenten en sierlijsten tot de marmeren schouw en klassieke trapleuningen!

Open huis: 27 oktober

Vrije inloop van 16:30 tot 17:30

Open huis

Je bent welkom om even te komen kijken. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. Of zorg dat je om 16:00 je telefoon bij de hand hebt, dan laten we het huis zien via een Instagram live bezichtiging. 

Donderdag 27 oktober
16:30 – 17:30

Zien we je daar? 

Bruisende wijk 'Het Spijkerkwartier', vlakbij het centrum van Arnhem

Beschermd stadsgezicht: veel authentieker wordt het niet

In 2010 compleet gerenoveerd, schilderwerk is onlangs gedaan

Hoge plafonds en enorm veel lichtinval door de hoge ramen

De foto's

De ligging

Je woont hier aan de rand van het Spijkerkwartier. Het is populair om hier te wonen, en dat snappen we wel. De meeste huizen zijn meer dan een eeuw oud, wat natuurlijk een supermooie uitstraling geeft. Veel smalle straatjes met statige herenhuizen en kleine plantsoenen met oude bomen. Deze worden afgewisseld met straten die zijn vernieuwd, waar je winkels, horeca en bedrijven vindt.

Je kunt vanaf hier zo naar het centrum lopen, maar ook in het Spijkerkwartier zelf is genoeg te beleven. Slenteren langs de winkels, unieke boetiekjes en kunstgalerieën. Een drankje doen bij één van de vele cafés, of breng een bezoekje aan theater het Hof.

Door de levendige sfeer en de kleine afstand naar het centrum wonen hier vooral veel jonge mensen. Maar ook voor gezinnen met kinderen is er wat te doen. Er liggen 9 scholen in de wijk en het voormalige zwembadterrein Thialf dat grenst aan de wijk is helemaal omgetoverd tot speelterrein. Hier is niet vervelend om een oogje in het zeil te houden, want er ligt een brasserie die op het speelterrein uitkijkt.

Het appartement

In de hele straat staan karakteristieke panden uit het begin van de 20e eeuw (of ouder). Allemaal gerestaureerd en benoemd tot beschermd stadsgezicht. Geeft toch een fijn gevoel als je zelf ook door zo’n mooie rode voordeur thuiskomt!

Vervolgens ga je over de rode loper je eigen huis binnen, chique toch? Eenmaal boven kom je de woonkamer met open keuken in, waar het licht je tegemoet komt. Voor de grote ramen hier is het prima wakker worden, met de ochtendzon op je gezicht, terwijl je uitkijkt op het knusse straatje waar zo nu en dan iemand voorbij fietst.

Aan de marmeren schouw en de hoge plafonds met sierlijsten en ornamenten zie je dat je in een oud huis woont. En dat heeft toch iets. Een sfeer die niet na te maken is. Maar alles wat je graag van deze tijd wil hebben, is dat ook. Het huis is in 2010 compleet gerenoveerd, waarbij ook de keuken en badkamer helemaal zijn aangepakt. Bovendien is het schilderwerk allemaal nog strak want dat is pas gedaan.

Aan de achterkant zit nog een kamer, wat een fijne plek is voor een eethoek of een mooie thuiswerkplek. Of als derde slaapkamer. Je komt vanaf hier bij het balkon en het dakterras, waar je ‘s zomers lekker uitgebreid kunt barbecueën in de avondzon.

De sfeer van de eerste verdieping is misschien nog wel beter voelbaar op de tweede. De schuine plafonds met houten balken maken beide slaapkamers lekker knus en de dakramen geven een fijne lichtinval.

Interesse?

Kom naar het huis open huis!

We zien je graag op 27 oktober tussen 16:30 en 17:30

Liever één-op-één even kijken? 

Moreno Joosten Makelaardij - Moreno